Γενικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του ESCAPE 530

Η εργονομική σχεδίαση στους εσωτερικούς χώρους του σκάφους (deck) έχει προβλέψει αρκετούς χώρους (εκμεταλλευόμενη και το τελευταίο εκατοστό) παραχωρώντας τόσο στις ανάγκες των επιβατών όσο και στα διάφορα απαραίτητα για την σωστή και απροβλημάτιστη λειτουργία του σκάφους.

Για την ασφάλεια των επιβατών, το deck είναι ιδιαίτερα βαθύ, πράγμα που δίνει μεγάλη αίσθηση σιγουριάς.

Έχει προστεθεί ρέλι (κάγκελο) περιμετρικά του σκάφους, για μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια των επιβατών, πράγμα που συναντά κανείς μόνο σε σκάφη πολύ μεγαλύτερης κατηγορίας.

Η γάστρα είναι σχεδιασμένη το 2002, έχει δοκιμαστεί και μπορεί να αντεπεξέλθει στις πιο δύσκολες συνθήκες, με είσοδο στην πλώρη 56ο και βαθύ V 25ο εγγυάται στεγανά ταξίδια για κυβερνήτη και επιβάτες. Λόγο της σύγχρονης σχεδίασης οι κραδασμοί απορροφώνται στο μέγιστο.
Ένα ειδικά σχεδιασμένο σημείο της γάστρας δεν επιτρέπει να ανεβούν τα σταγονίδια (σπρέι) στο χώρο των επιβατών.

Στην πλώρη έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικό Βίντσι για εύκολη και ξεκούραστη αγκυροβολιά.
Στην πλώρη έχει επίσης προβλεφθεί ειδικός αποθηκευτικός χώρος, άμεσης πρόσβασης (ταμπούκι πλώρης) όπου μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τα σωσίβια και αγκυρόσκοινα του σκάφους. Είναι σημαντικό να τονίσουμε εδώ ότι ο χώρος αυτός είναι αυτοστραγκιζόμενος, όπως αλώστε και όλο το deck.

Η κονσόλα
Η κονσόλα είναι χωρισμένη σε τρία διαφορετικά μέρη (+ένα έξτρα κρυφό ταμπούκι στη βάση της) και είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία του σκάφους.
(Τα ντουλάπια της κονσόλας προσφέρονται κατά προτίμηση με ξύλινες ή πλαστικές πόρτες).

Μπροστά από την κονσόλα έχει προβλεφθεί χώρος για τοποθέτηση ψυγείου (το ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν έξτρα κάθισμα).

Ένα στιβαρό roll bar κονσόλας προσφέρει προστασία και ασφάλεια τόσο στον κυβερνήτη όσο και στους επιβαίνοντες.

Η βενζίνη
Κάτω από το deck (μπροστά και πίσω από την κονσόλα) σε δυο ξεχωριστούς χώρους με πλήρη επισκεψιμότητα, μπορεί να φιλοξενήσει δυο ανοξείδωτα τανκ 120 & 130 lit. Βενζίνας.

Νερό
Κάτω από το deck έχει επίσης προβλεφθεί χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει 100 lit. Νερό σε εύκαμπτο δοχείο.

Ηλεκτρικά του σκάφους
Η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι φτιαγμένη από την εταιρεία Aqua marine, αποτελούνται από αδιάβροχους διακόπτες επαφής και είναι η πλέον εξελιγμένη και αξιόπιστη λύση για σκάφη της κατηγορίας του.
Όλα τα ηλεκτρικά (ντίζες & καλωδιώσεις) είναι προστατευμένα μέσα σε ειδικό κανάλι, το οποίο βρίσκετε απομονωμένο ψηλά, πάνω από το δεξιό «μπαλόνι».

Καθίσματα – θέσεις επιβατών.
Ο καναπές πρύμνης έχει σχήμα Π, γίνετε κρεβάτι ηλιοθεραπείας και κοιμίζει άνετα δυο ενήλικους. Κάτω από τον καναπέ δημιουργείται ένας τεράστιος αποθηκευτικός χώρος που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες.
Ο καναπές της πλώρης γίνετε επίσης κρεβάτι και κοιμίζει άνετα άλλα δυο άτομα. Είναι ιδιαίτερα ευρύχωρος και μπορούν να καθίσουν τουλάχιστον 4 άτομα. Κάτω από αυτόν υπάρχει ένας τεράστιος χώρος αποθηκευτικός χώρος στον οποίο έχουμε πρόσβαση από τρία χωριστά καπάκια (καθίσματα).
Πίσω από την πλάτη των καθισμάτων υπάρχει ένας ακόμα χρήσιμος αποθηκευτικός χώρος με μεγάλη πρόσβαση από τον χώρο του κινητήρα (λεκάνη) καλυμμένος με πόρτα από σκούρο φιμέ φάιμπερκγλας, που του δίνει ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

Κλείσιμο παραθύρου